ACT4Kids

Wat als je bang bent om in de klas je vinger op te steken. Liever doe je alsof je alles snapt. Als de rest maar niet naar je kijkt. Of je uitlacht. Je schrijft maar iets op, je ziet later wel. Zo probeer je de angst eronder te houden. Net alsof je in het zwembad steeds een bal onder water drukt. Verder zwemmen kun je niet: je hebt je handen niet meer vrij.

Zo is zwemmen niet leuk! Laat je de bal los, dan dobbert hij misschien nog om je heen. Maar dan kun je wel lekker verder zwemmen! De bal drijft af. Mooi: je bent niet meer in gevecht met je angst. Je weet dat hij er nog is. Al is dat geen prettig gevoel, je kunt wel doen wat je leuk vindt. Hoe vaker dat lukt, hoe minder vaak angst in je oor komt fluisteren.

Je niet laten afleiden door vervelende dingen kun je leren. Als je goed oefent durf je weer te doen wat nodig is. Zoals hulp vragen, zonder je iets aan te trekken van anderen. Je hoeft in de klas niet meer te doen alsof. Dit wil ACT4Kids bereiken: jou de leiding teruggeven over je leventje.

ACT4Kids werkt met dieren en symbolen die jouw helpers worden. Ze helpen je om vervelende dingen te leren verdragen. Veel naars overkomt je in het leven, zonder dat je dat kunt veranderen. Een vervelende pester in je klas, een broertje dat alles sneller en beter lijkt te kunnen dan jij, ouders die uit elkaar gaan of je wordt ernstig ziek. Geen wonder dat je het moeilijk hebt.

Waarom zou je al je verdriet zelf moeten dragen? Misschien is er wel een dier dat het voor jou op zijn rug wil nemen. Je leert lief zijn voor je zelf en de kracht ontdekken van de kat en andere dieren. Je wordt chauffeur van de bus van jouw leven en bepaalt zelf waar je heenrijdt.

ACT4Kids start met een vrijblijvend intakegesprek over jouw veranderwens en de wensen van je ouder(s) of verzorger(s). Ik coach op school (zodra ze weer opengaan), buiten of online.